Angostura med bitterljuv kaffekrydda
Angostura Bitter, den ikoniska smaksättaren i cocktails genom ett par hundra år, kokades ursprungligen ihop av en tysk doktor och general i Simon Bolivars armé i Venezuela. Från början tänkt att bota sjösjuka, feber och magåkommor, men till sist menad som essentiell ingrediens i storheter som Whiskey Sour, Old Fashioned och Queen’s Park Swizzle – Trinidads svar på en Mojito. Förutom originalreceptet har också Angosturas Orange Bitter blivit självklar på barer världen över och nu i februari landade deras nya kreation, Angostura Cocoa Bitter, som naturligtvis har kakaobönor som huvudråvara, och såklart Trinidads egen smakrika och djupa Trinitarioböna.
– Vår lokala högkvalitativa Trinitario-kakao bidrar med en tydlig geografisk smaksignatur till vår nya bitter. Vi har hämtat inspiration i vårt arv och vår historia. Förhoppningen är att vår nya bitter, som under lång tid utvecklats av den främsta expertisen på området, ska inspirera människor att kreera sina egna signatur-cocktails och matrecept med denna produkt i huvudrollen, säger Master Blender Carol Homer-Caesar, som varit den som hållit i taktpinnen vid skapandet av Angostura Cocoa Bitters.
Angostura Cocoa Bitter, beställningsvara på Systembolaget, 119 kronor.